Verzekeringen2017-12-15T14:58:38+00:00

Verzekeringen

Gecontracteerde verzekeringen

Bekijk hier direct het volledig overzicht zorgverzekeraars 2018

FysioConcept heeft voor 2018 een contract afgesloten met de volgende Nederlandse zorgverzekeraars:

 • DSW (DSW, ASR, De Amerfoortse, Ditzo)
 • Menzis (Menzis, Anderzorg)
 • VRZ (Zorg en Zekerheid, ENO, ONVZ)
 • De Friesland zorgverzekeraar
 • Achmea: (Zilveren Kruis, FBTO, Interpolis, Avéro Achmea, Pro Life Zorgverzekeringen en OZF Zorgverzekeraar)

Uw fysiotherapeutische behandeling wordt vergoed in het geval dat:

 • U jonger dan 18 jaar bent: de eerste 9 behandelingen worden vanuit de basisverzekering vergoed.
 • U een chronische indicatie heeft (zie hiervoor de ‘Chronische lijst Fysiotherapie’). Binnen de gegeven termijn wordt de fysiotherapie vanaf de 20ebehandeling vergoed vanuit de basisverzekering.
 • U een aanvullende verzekering voor fysiotherapie heeft. Bij een chronische indicatie kunt u zich hiermee (deels) verzekeren voor de vergoeding van de eerste 20 behandelingen. Heeft u geen chronische indicatie, dan kunt u er met een aanvullende verzekering voor zorgen dat de fysiotherapie, voor een voor u gewenst aantal behandelingen, wordt vergoed.
 • Vanaf 2018 worden de eerste 12 behandelingen oefentherapie voor artrose aan de heup- en kniegewrichten vergoed. De vergoeding geldt voor maximaal 12 behandelingen per periode van 12 maanden. Dit geldt voor beide diagnoses, heup- en kniegewricht samen. De vergoeding wordt meegenomen voor het verplicht eigen risico.

Eigen risico:

Als u een chronische indicatie heeft en de fysiotherapie vanaf de 20e behandeling wordt vergoed vanuit de basisverzekering, gaat dit ten koste van uw eigen risico. U krijgt de kosten dan pas vergoed als u uw eigen risico heeft betaald.

NIET gecontracteerde verzekeringen

Als gevolg van het tegenvallende contractaanbod heeft FysioConcept besloten om voor 2018 geen contract af te sluiten met:

 • CZ (CZ/Delta Lloyd/Ohra/OWM)
 • VGZ (VGZ/IZA/UMC/Unive)
 • Caresq (Besured, National Academic, Promovendum)

Jaarlijks krijgt FysioConcept een contractaanbod van de diverse zorgverzekeraars waarbij een duidelijke trend zichtbaar is. Zo is er sprake van:

 • Percentuele tariefverlaging per behandeling fysiotherapie, waardoor het leveren van de topzorg met voldoende tijd en aandacht voor u als patiënt waar FysioConcept voor staat onder druk komt te staan. De tarieven van zowel CZ als VGZ voor aankomend jaar dwingen ons om de fysiotherapeutische behandelduur terug te brengen naar 15 minuten. Dit is naar onze mening geen kwaliteit.
 • Toenemende administratieve lasten.
 • Tarief behandeling fysiotherapie niet conform het markttarief
 • Marginale indexering
 • Geen prijs-kwaliteit verhouding
 • Invoering van behandelindex waardoor u als patiënt bent verzekerd voor zorg die de fysiotherapeut niet meer kan leveren. Overschrijden wij het opgelegde behandelgemiddelde dan lopen wij grote kans om enerzijds geauditeerd te worden en anderzijds het risico om voor het daaropvolgend jaar een nog slechter contractaanbod te krijgen eventueel aangevuld met een verbetertraject. Afgelopen jaar is de behandelindex aan het begin van het jaar verlaagd waarbij naar ons niet is gecommuniceerd naar welk niveau. Dit houdt in dat u als patiënt zich voor een x aantal behandelingen verzekert, maar dat de fysiotherapeut mogelijk niet kan behandelen naar dit aantal behandelingen doordat de fysiotherapeut bij overschrijding van de behandelindex het daarbij behorende bedrag terug moet betalen. Dit kan zomaar in de tienduizenden euro’s oplopen. Zo bent u als patiënt verzekerd voor zorg die de fysiotherapeut niet kan leveren.
 • Verlaging van het declaratieplafond, waarbij na overschrijding van dit bedrag een nog lager tarief per behandeling fysiotherapie wordt uitgekeerd namelijk € 23,60….. Als gevolg van het groeiend aantal patiënten neemt automatisch het bedrag wat wij naar de zorgverzekeraar declareren toe. CZ heeft hier een omzetplafond ingebouwd. Wanneer wij boven dit bedrag declareren dan wordt het bedrag wat wordt uitgekeerd (en wat de geleverde zorg al niet dekt) met nog eens 2 euro per zitting verminderd.

Gezien bovenstaande punten is het voor ons onmogelijk om aan onze eigen hoge kwaliteitseisen te voldoen en worden wij eigenlijk gestraft voor het vertrouwen wat u als patiënt in onze praktijk en behandeling heeft. Als FysioConcept zijn wij continu in beweging om kwalitatief de beste zorg te kunnen blijven leveren aan u als patiënt. Steeds meer patiënten weten ons te vinden en geven ons gemiddeld een 8,9 voor de door ons geleverde zorg.

Overigens blijft u als patiënt bij ons verzekerd van de best kwalitatieve zorg waar FysioConcept altijd voor staat.

Wat betekent dit voor u?

Rekenvoorbeeld: voor fysiotherapie bij een praktijk zonder contract krijgt u in de meeste gevallen nog altijd 24,60 vergoed. Een behandeling fysiotherapie kost bij ons normaliter 37 euro, maar vanwege dit overgangsjaar kost een behandeling fysiotherapie bij ons maar 32,60. Dit betekent dat u per behandeling maar 8 euro zelf hoeft bij te betalen. Wanneer een behandeling in geval van een niet chronische klacht bestaat uit 12 tot 18 behandelingen betaalt u maximaal 18 x 8 euro = €144,- bij voor de fysiotherapeutische zorg, dit wordt in termijnen in rekening gebracht.

Wij raden u daarom aan om in overweging te nemen over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, die niet uw premie te veel verhoogt, die niet uw aantal fysiotherapeutische behandelingen vergoeding verlaagt voor hetzelfde pakket als vorig jaar, die niet uw fysiotherapeut opzadelt met kwalitatief kwalijke maatregelen en die u echt de zorg laten krijgen die u nodig heeft.

In de aankomende periode zullen wij u blijven informeren over de zorgverzekeraars die kwalitatief goede fysiotherapie wel weten te waarderen.

Voor eventuele vragen kunt u altijd contact opnemen met de praktijk of uw behandelend therapeut.

Direct contact met een van onze medewerkers?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier

naar contact