SPORT MEDISCH CENTRUM2017-10-30T17:25:44+00:00

Sport Medisch Centrum

Bij FysioConcept werken fysiotherapeuten, manueel therapeuten, inspanningsfysiologen, orthopeden, sportartsen en sportpsychologen intensief samen. De samenwerking is erop gericht om u zo spoedig mogelijk van uw klachten af te helpen en uw doelen te bereiken.

Orthopedie

FysioConcept werkt o.a. samen met orthopedisch chirurgen van ACIBADEM. Een orthopedisch chirurg behandelt aandoeningen die uitgaan van het steun- en bewegingsapparaat. Dat zijn de botten, gewrichten, spieren, pezen en banden. Deze aandoeningen uiten zich in pijnklachten aan bijvoorbeeld heup, knie, enkel/voet, rug en schouders. De behandelingen bij een orthopedisch chirurg lopen uiteen van het plaatsen van kunstheupen, diverse knie-operaties tot het opereren van een hernia.

Door de nauwe samenwerking met de orthopeden kan FysioConcept snel de hulp inschakelen van de orthopeden als dat wenselijk is. Dit zorgt ervoor dat u vaak sneller terecht kunt voor verder onderzoek door één van de orthopeden. Het fysiotherapeutisch en orthopedisch onderzoek samen zorgen ervoor dat er een optimale diagnose gesteld kan worden. Als blijkt dat een operatieve ingreep noodzakelijk is, zullen de therarapeuten en orthopeden tijdens de revalidatie na de operatie intensief contact houden, zodat het proces optimaal gestuurd kan worden.

Meer informatie kunt u vinden op http://www.acibademimc.com/

Sportartsen

FysioConcept werkt o.a. samen met de sportartsen van De Sportartsen Groep De Sportartsen Groep. De Sportartsen Groep biedt hoogwaardige sportmedische zorg op maat voor de top- en breedtesporter en iedereen die om gezondheidsredenen moet bewegen en heeft locaties op Almere, Amsterdam, Hilversum, Zaandam en Baarn.
Meer informatie kunt u vinden op www.desportartsengroep.nl.

Inspanningstesten

Het is mogelijk om bij FysioConcept een aantal verschillende soorten inspanningstesten af te laten nemen. Of u nu intensief sport, terugkomt van een blessure of (nog) niet beweegt; de testen kunnen door iedereen gedaan worden. De testen worden afgenomen door bewegingswetenschapper en fysiotherapeut Hilco de Boer.
laten

U kunt een tweetal inspanningstesten afnemen; de PrestatieTest en de GezondheidsTest.

Aan de hand van de inspanningstesten kan een op maat gemaakt hardloop- of wielrenschema gemaakt worden.

Kosten en vergoeding

Kijk voor de tarieven van de testen op onze tarievenlijst.

De PrestatieTest en GezondheidsTest vallen in principe niet onder de verzekerde zorg. Dit betekent dat u verantwoordelijk bent voor de betaling van de factuur en dat u het verschuldigde bedrag zelf aan TopFitTest moet overmaken. U kunt vervolgens de factuur indienen bij uw zorgverzekeraar. Afhankelijk van de zorgverzekeraar en de door u afgesloten (aanvullende) verzekering, zal de conditietest wel of niet (deels) worden vergoed.

PrestatieTest

De PrestatieTest geeft een zeer goede indruk hoe het met verschillende belangrijke prestatiebepalende factoren van u als (top)sporter is gesteld. Aan de hand van de PrestatieTest is het mogelijk om het trainingsproces zo (bij) te sturen dat dit leidt tot optimale prestaties.

Inhoud:

  • een intakevragenlijst over uw gezondheid en sport, waarmee we in combinatie met een persoonlijk gesprek een eerste indicatie krijgen over uw specifieke situatie

en een meet- en testgedeelte:

  • gewicht en lengte
  • vetpercentage middels huidplooimetingen
  • conditietest: (sub)maximale inspanningstest met ademgasanalyse op een loopband of fietsergometer waarbij o.a. de (maximale) zuurstofopname en hartslag worden gemeten. A.d.h.v. de testgevens worden de anaerobe drempel (omslagpunt/verzuringspunt) en de trainingszones exact bepaald.

Binnen een paar dagen krijgt u een uitgebreid rapport met de onderzoeksresultaten en adviezen.

GezondheidsTest

De GezondheidsTest signaleert eventuele gezondheidsrisico’s verbonden aan een bepaalde leefstijl en draagt bij aan het voorkomen dan wel vroegtijdig opsporen van ziekten en aandoeningen. De GezondheidsTest is geen diagnostisch onderzoek (zoals in het ziekenhuis, bij een sportarts of huisarts), maar geeft u wel snel een goede indicatie van uw gezondheid.

Inhoud:

  • een intakevragenlijst over uw gezondheid en leefstijl, waarmee we in combinatie met een persoonlijk gesprek een eerste indicatie krijgen over uw specifieke situatie.

en een meet- en testgedeelte:

  • gewicht, lengte, taille-heup ratio en bloeddruk
  • vetpercentage middels huidplooimetingen
  • bloedonderzoek (totaalcholesterol en HDL-cholesterol)
  • conditietest: (sub)maximale inspanningstest met ademgasanalyse op een loopband of fietsergometer waarbij o.a. de (maximale) zuurstofopname en hartslag worden gemeten. A.d.h.v. de testgevens worden de anaerobe drempel (omslagpunt/verzuringspunt) en de trainingszones exact bepaald.

Binnen een paar dagen krijgt u een uitgebreid rapport met de onderzoeksresultaten en adviezen.

Kijk voor meer informatie op www.topfittest.nl.

Hardloop- en wielrenschema’s

Aan de hand van de inspanningstest  kan een op maat gemaakt hardloop- of wielrenschema gemaakt worden. Aan de hand van dit schema kunnen zowel beginnende als ervaren hardlopers en wielrenners op een verantwoorde manier hun prestaties verbeteren. De schema’s kunnen worden opgesteld voor allerlei afstanden en doelstellingen. Daarnaast kunnen de schema’s afgestemd worden op bepaalde evenementen en wedstrijden.

Sportpsychologie

FysioConcept werkt samen met een aantal zeer goede sportpsychologen. Een sportpsycholoog is opgeleid om mentale training, begeleiding en advies in de sport te geven. Op basis van een uitgebreide intake kunnen (top)sporters, teams, coaches en ouders een op maat gemaakt mentaal trainingsprogramma krijgen. De (top)sporter en zijn omgeving weten dan welke mentale vaardigheden in te zetten om optimaal te kunnen presteren.

Heeft u nog vragen, dan kunt u een bericht sturen via ons online contactformulier of bellen met telefoonnummer 020-6653604.

Maak een afspraak

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken met een van onze specialisten? Gebruik dan ons contact formulier

NAAR CONTACT FORMULIER