Project omschrijving

EPTE THERAPIE

Voor wie is EPTE bedoeld?

Heb je chronische peesklachten? Last van je achillespees, tenniselleboog, hielspoor, kniepees, schouderpezen of je liesblessure? Dan is EPTE® misschien de oplossing voor jou.

EPTE staat voor Echogeleide Percutane Therapeutische Elektrolyse. Het is de meest innovatieve en veilige manier om van je chronische peesproblemen af te komen, ook al is die pees al jaren pijnlijk of zelfs beschadigd is. Deze behandeling wordt veelal toegepast bij topsporters, recreatieve sporters en bij overbelasting letsels. De behandeling wordt enkel uitgevoerd door gecertificeerde en goed opgeleide EPTE® therapeuten.

Behandeling

De CE gecertificeerde EPTE® apparatuur is als enige wereldwijd veilig verklaard voor gebruik in pezen én spieren. Er wordt op het behandelgebied contactgel aangebracht. Met behulp van echografie kan de therapeut nauwkeurig zien wat de juiste locatie is om het dunne naaldje in te brengen. Jij kunt meekijken naar het echobeeld. De huid wordt gedesinfecteerd voordat er geprikt wordt. Het uiterst dunne (0,3mm) naaldje wordt onder echoregistratie precies op de aangedane plaats in de pijnlijke pees gebracht waarna er kortdurend (minder dan 2 minuten) een hele lichte stroomstoot wordt toegepast. Hierdoor gaat de pees weer nieuwe bindweefsel vezels aanmaken.

Deze micro-amperage stroom kan soms wel wat oncomfortabel aanvoelen maar is zelden pijnlijk te noemen. Doordat de stroomvorm in combinatie met de tijd van EPTE® zo geoptimaliseerd is, is er vrijwel geen gevoeligheid en toch optimaal herstellend effect. De EPTE® behandeling wordt altijd gecombineerd met een trainingsprogramma om jouw spieren en pezen weer sterker, gezonder en beter belastbaar te maken. De pees moet eerst minimaal 24 uur na de behandeling herstellen. Vaak wordt er ook gekozen voor een beschermende tape de eerste dagen na de behandeling. Deze tape stimuleert het herstel én zorgt voor bescherming. Meestal zijn er 4 tot 6 behandelingen met EPTE® nodig.

Benieuwd of EPTE® iets voor jou is? Onze EPTE® therapeuten kunnen je er alles over vertellen. FysioConcept is EPTE® gecertificeerd, zie http://www.electrolisisterapeutica.com/en/epte-official-centers/ Kijk voor de tarieven van de EPTE behandeling hier.

MAAK EEN AFSPRAAK

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken met een van onze specialisten? Gebruik dan ons contact formulier

NAAR CONTACT FORMULIER
Eerste afspraak maken