Project omschrijving

(TOP) SPORT

FysioConcept heeft jarenlange ervaring met het behandelen van (top)sporters. Wereldtoppers in verschillende takken van sport zijn door ons succesvol behandeld.

Bij binnenkomst van een (top)sporter wordt een sportspecifieke analyse gemaakt en uitgebreid onderzoek uitgevoerd om de blessure en oorzaak zo goed mogelijk in kaart te brengen. Vervolgens kijken we wat de mogelijkheden zijn om de sporter zo snel en verantwoord mogelijk in de sport terug te laten keren. Indien nodig kunnen we gebruik maken van ons netwerk met orthopeden, sportartsen en eventueel andere specialisten.

Op verzoek van de sporten kunnen wij in samenspraak met de club, trainers en/of bond een revalidatieschema opstellen waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheden van de (top)sporter. Het is mogelijk dat de (top)sporter op locatie (zowel nationaal als internationaal) intensief en langdurig wordt behandeld.

Preventie

Niet alleen na het ontstaan van een blessure, maar ook ter preventie van het ontstaan van blessures kan het zinvol zijn om een (top)sporter te behandelen. Een (top)sporter belast zijn/haar lichaam zeer intensief en bouwt in trainingen en wedstrijden soms te veel spanning op in de spieren. Hierdoor kunnen delen van het lichaam uit balans raken en wordt het risico op blessures vergroot. Onze fysiotherapeuten kunnen met hun onderzoek achterhalen waar die verstoringen van het lichaam zitten. Door tijdige behandeling en training kunnen we de verstoringen weghalen, het lichaam weer in balans brengen en het risico op het ontstaan van blessures verkleinen.

MAAK EEN AFSPRAAK

Heb je een vraag of wil je een afspraak maken met een van onze specialisten? Gebruik dan ons contact formulier

NAAR CONTACT FORMULIER
Eerste afspraak maken