Fysiotherapie2018-10-24T15:53:49+00:00

Project Description

Fysiotherapie

Het doel van de behandeling is de balans tussen belasting en belastbaarheid te herstellen. De belastbaarheid wordt verhoogd door een combinatie van intensieve massage en training. Hierdoor wordt het functioneren van gewrichten en spieren hersteld na blessures en operaties.

De deep tissue massage is een belangrijk onderdeel van de behandeling. Het doel daarvan is de volledige capaciteit van een spiergroep te kunnen benutten. Spierweefsel dat overbelast is trekt vocht aan waardoor de spier harder en korter wordt. Hierdoor kan een spier niet optimaal aanspannen of verlengen. Dit heeft altijd effect op het functioneren van ander weefsel zoals pezen, aanhechtingen op het bot, gewrichtsbanden (ligamenten) en gewrichten. Blessures in genoemde weefsels kunnen dus het gevolg zijn van het disfunctioneren van het spierstelsel.

Door druk uit te oefenen op de spier, wordt het vocht gemobiliseerd en kan daarna via de bloedcirculatie worden afgevoerd. Het behandelen van overbelaste spieren is bijna altijd gevoelig, omdat een normale druk bij overbelaste spieren al als pijnlijk wordt ervaren. Door na de massage een ijsbehandeling te geven, wordt de pijn verlicht en de doorbloeding gestimuleerd.

Door de blessure, de rust en de behandelingen zijn de spieren verzwakt. De belastbaarheid moet weer worden opgebouwd. Voor het opbouwen van de belastbaarheid wordt een trainingsprogramma opgesteld. Om te trainen kan gebruik gemaakt worden van een goed geoutilleerde oefenzaal of van de fitnessruimte van Zuiver.

Direct contact met een van onze medewerkers?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier

naar contact

  OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag 7:00 – 22:00
Zaterdag 8:00 – 17:00
Zondag op aanvraag

  020 – 6653604

  ONZE LOCATIE

Koenenkade 8, 1081 KH Amsterdam