Echografie2018-10-24T15:51:57+00:00

Project Description

Echografie

Met behulp van echografie, is in combinatie met het (sport)fysiotherapeutisch onderzoek, eenvoudig en snel een betrouwbare uitspraak te doen over een klacht. Dit zorgt voor een scherpere fysiotherapeutische diagnose van de klacht en maakt een doeltreffender behandelplan mogelijk.

Echografie is een specialisatie binnen FysioConcept. Echografische beeldvorming is een zeer bruikbare methode om musculoskeletale structuren als botten, gewrichten, spieren, pezen, kapsel en banden te bestuderen. Echografie geeft een directe weergave van beweging, functie en anatomie van het lichaam. Weefselschade na een (sport)blessure is met echografie goed te beoordelen. De mate van weefselherstel tijdens de revalidatie kan worden bewaakt. Daarnaast is het verloop van de therapie zichtbaar te maken en dit werkt motiverend voor de patiënt.

Echografie is een medisch beeldvormende techniek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrageluid, geluidsgolven die niet door mensen kunnen worden gehoord. De beelden zijn een vertaling van verschillen in reflectie (weerkaatsing) en absorptie van verschillende soorten weefsels. Het interpreteren van echobeelden is een kwestie van studie en oefening door de persoon die het echo-onderzoek uitvoert. Een aantal van onze fysiotherapeuten hebben hiervoor de opleiding tot MSU echografist gevolgt.

Met name klachten van en rond de schouder, elleboog, pols, knie, enkel en voet zijn geschikt voor echografisch onderzoek. Bijvoorbeeld slijmbeursontstekingen, spierscheuringen, peesontstekingen van de achillespees of kniepees, een tenniselleboog of gewrichtsklachten zijn met echografie zichtbaar te maken. De wervelkolom valt buiten het indicatiegebied van echografie.

Echografie wordt na doorverwijzing van uw huisarts of specialist in sommige gevallen vergoed door de zorgverzekeraars. Wanneer u op eigen initiatief of na doorverwijzen van uw fysiotherapeut komt, zult u de kosten zelf moeten betalen.

Kijk voor de tarieven van een echografisch (vervolg)onderzoek op onze tarievenlijst.

Heeft u nog vragen, dan kunt u een bericht sturen via ons online contactformulier of bellen met telefoonnummer 020-6653604.

Direct contact met een van onze medewerkers?

Neem dan contact met ons op via ons contactformulier

naar contact

  OPENINGSTIJDEN

Maandag – Vrijdag 7:00 – 22:00
Zaterdag 8:00 – 17:00
Zondag op aanvraag

  020 – 6653604

  ONZE LOCATIE

Koenenkade 8, 1081 KH Amsterdam